Negalią turinčių žmonių priežiūrą karantino metu

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-04-30
  • Kategorija: Aktualijos

Negalią turinčių žmonių priežiūrą karantino metu organizuos Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centras

Karantino metu negalią turinčių žmonių priežiūrą Vilniaus rajone, kai artimieji jais negali pasirūpinti namuose dėl būtino darbo, vykdys Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centras.

Suaugusių žmonių su negalia priežiūros paslaugos Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centre bus teikiamos, kai yra tėvų, įtėvių, globėjų ar rūpintojų kreipimasis ir pateikiama darbdavio pažyma dėl būtinumo atitinkamas funkcijas ar darbus atlikti darbo vietoje, arba kai žmonių su negalia priežiūros neįmanoma užtikrinti namuose, t. y. į darbą privalo eiti ir būtinąsias funkcijas atlikti abu tėvai, įtėviai, globėjai, rūpintojai ir nėra galimybės palikti žmonių su negalia namuose, pasitelkiant kitų asmenų ar lankomosios priežiūros darbuotojų pagalbą.

Laisvos formos prašymus dėl suaugusių žmonių su negalia priežiūros paslaugų Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centre teikimo tėvai, globėjai ar rūpintojai turi pateikti vietos seniūnijų socialiniams darbo organizatoriams. Seniūnijų kontaktai skelbiami Vilniaus rajono savivaldybės internetinės svetainės www.vrsa.lt skiltyje „Struktūra ir kontaktai“.

Kilus papildomų klausimų, prašome kreiptis į Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės rūpybos skyriaus vedėjo pavaduotoją Eleną Kačanovskienę, el. paštu elena.kacanovskiene@vrsa.lt, tel. (8 5) 275 0036.

Primename, kad Lietuvoje nuo kovo 16 d. iki gegužės 11 d. paskelbto karantino laikotarpiu visi Vilniaus rajono savivaldybės administracijos skyriai ir padaliniai, rajono seniūnijos paslaugas gyventojams teikia tik nuotoliniu būdu, informacija teikiama telefonu arba el. paštu.

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2020 m. balandžio 27 d. įsakymas Nr. A27(1)-1001 „Dėl žmonių su negalia priežiūros įstaigoje organizavimo ekstremalios situacijos ar karantino laikotarpiu“

Asiociatyvi nuotrauka www.pexels.com

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos