Nuo COVID-19 bus tiriami visų Vilniaus rajone esančių socialinių įstaigų darbuotojai

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-04-22
  • Kategorija: Aktualijos

Prevenciškai nuo COVID-19 bus tiriami visų Vilniaus rajone esančių socialinių įstaigų darbuotojai

Siekiant kuo geriau apsaugoti visuomenę nuo koronaviruso infekcijos plitimo, ypač rizikos grupėje esančius žmones ir darbuotojus, kurie savo kasdienėje veikloje turi kontaktą su kitais asmenimis, vadovaujantis Vyriausybės sprendimu, Vilniaus rajone socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams bus atliekami prevenciniai laboratoriniai tyrimai koronaviruso infekcijai diagnozuoti.

Pagal Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, prevenciniai laboratoriniai tyrimai COVID-19 ligai diagnozuoti prioriteto tvarka bus atliekami visose ilgalaikes ir trumpalaikes paslaugas teikiančiose Vilniaus rajono stacionariose socialinės globos institucijose, tiesiogiai paslaugas asmenims teikiantiems darbuotojams, dirbantiems VšĮ „Senevita“, BĮ Prūdiškių socialinės globos namuose, BĮ „Paberžės socialinės globos namuose“, VšĮ „Gėlos globos namuose“, VšĮ „Vaikų ir paauglių socialiniame centre“, BĮ „Šeimos ir vaiko gerovės centre“, VšĮ „Betzatos bendruomenėje“.

Taip pat bus tiriami ir integralias socialinės globos ir slaugos paslaugas į namus bei apgyvendinimo savarankiško gyvenimo namuose teikiantys BĮ „Juodšilių seniūnijos bendruomenės socialinio centro“, kitas socialines paslaugas teikiantys BĮ „Vilniaus rajono socialinių paslaugų centro“, BĮ „Šeimos ir vaiko krizių centro“, Vilniaus rajono neįgaliųjų asociacijos ir BĮ „Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centro“ darbuotojai.

Tyrimai VšĮ „Senevita“, BĮ Prūdiškių socialinės globos namų, BĮ „Šeimos ir vaiko gerovės centro“, VšĮ „Betzatos bendruomenės“, BĮ „Šeimos ir vaiko krizių centro“ darbuotojams atliekami pasitelkus mobilių brigadų pagalbą.

Tuo tarpu BĮ „Šeimos ir vaiko gerovės centro“, VšĮ Betzatos bendruomenės, BĮ „Šeimos ir vaiko krizių centro“, BĮ „Vilniaus rajono socialinių paslaugų centro“, Vilniaus rajono neįgaliųjų asociacijos ir BĮ „Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centro“ darbuotojai tyrimus atliks Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įsteigtuose mobiliuose punktuose.

Vilniaus rajono savivaldybės socialių paslaugų įstaigų (nepriklausomai nuo pavaldumo ir nuosavybės formos) darbuotojų prevencinių laboratorinių tyrimų COVID-19 ligai diagnozuoti atlikimo grafikas


Primename, kad mobiliuose punktuose, adresu Nemenčinės g. 149, Pučkalaukis (UAB „Vilnika“ teritorija), kiekvieną dieną nuo 8 val. iki 20 val., tyrimus koronaviruso infekcijai nustatyti gali atlikti visi suaugę Nemenčinės gyventojai. Taip pat sudaryta galimybė tyrimus atlikti ir su Nemenčinės miesto teritorija besiribojančių kaimų gyventojams, įmonių, įstaigų ir organizacijų, esančių Nemenčinės mieste, darbuotojams. Be to testuojami bus ir tie, kurie, nustačius specialistams, bus laikomi susijusiais su protrūkiu, nepriklausomai nuo gyvenamosios ar darbo vietos.

Gyventojai pirmiausia turi skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808. Svarbu, kad asmenys į mobiliuosius punktus nevyktų nusprendę savarankiškai, o tik sulaukę Karštosios linijos konsultanto leidimo. Tyrimai nemokami.

Asiociatyvi nuotrauka www.pexels.com

www.vrsa.lt informacija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos