Socialinės paramos karantino metu

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-03-25
  • Kategorija: Aktualijos

Priminimas apie galiojančią tvarką dėl piniginės socialinės paramos karantino metu

Šalyje paskelbto karantino metu Vilniaus rajono savivaldybė ir toliau nenutrūkstamai sprendžia gyventojų socialines problemas, kad vaikai, neįgalieji, senyvo amžiaus asmenys ir jų šeimos gautų visas, pagal individualius poreikius būtinas paslaugas ir reikiamą pagalbą bendruomenėje.

Vienkartinės, tikslinės, sąlyginės ir periodinės pašalpos, kaip ir iki paskelbto karantino, skiriamos siekiant padėti į sunkią materialinę padėtį patekusioms šeimoms arba vienam gyvenančiam asmeniui, kai jie jau yra išnaudoję visas kitas pajamų gavimo galimybes ir rūšis.

Vienkartinė pašalpa – skiriama ne daugiau kaip vieną kartą per metus asmeniui, patekusiam į sunkią materialinę padėtį, kai vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų neviršija 375 Eur per mėnesį, vienam gyvenančiam asmeniui – 437,5 Eur.

Tikslinė pašalpa – skiriama asmeniui tik būtinos socialinės paramos atvejais: įsiskolinimams už komunalines paslaugas padengti; asmens dokumentams tvarkyti; būtiniems vaistams įsigyti ar apmokėti būtinas mokamas gydymo išlaidas; apmokėti būtiniausias paslaugas įvykus nelaimei, padariusiai žalą gyvenamajam būstui; asmens švarinimo, kenkėjų naikinimo ir sukauptoms šiukšlėms iš būsto išvežti ir pan. Tikslinė pašalpa skiriama, kai vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų arba vienam gyvenančiam asmeniui neviršija 437,5 Eur per mėnesį.

Periodinė pašalpa – skiriama kaip papildoma parama socialinę atskirtį patiriantiems asmenims ir mokama ne ilgiau kaip 3 mėnesius per metus asmeniui, kurio gaunamos pajamos yra nepakankamos patenkinti būtiniausius jo poreikius. Periodinė pašalpa skiriama, kai vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų arba vienam gyvenančiam asmeniui neviršija 187,5 Eur dydžio per mėnesį.

Sąlyginė pašalpa – skiriama kaip skatinamoji priemonė tam tikroms užimtumo, sveikatos, švietimo ir panašioms problemoms spręsti. Pašalpa skiriama kai vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų arba vienam gyvenančiam asmeniui neviršija 375 Eur per mėnesį. Kiekvienu konkrečiu atveju sąlyginės pašalpos dydį nustato Piniginės socialinės paramos skyrimo komisija, atsižvelgusi į pareiškėjo gyvenamosios vietos seniūnijos siūlymą, tačiau ne didesnį kaip 390 Eur ir ne daugiau kaip vieną kartą per metus.

Gyventojai, deklaruojantys gyvenamąją vietą Vilniaus rajone ir norintys gauti vienkartinę, tikslinę, sąlyginę ar periodinę pašalpą, nuotoliniu būdu privalo kreiptis į seniūniją pagal deklaruotą gyvenamąją vietą arba į seniūniją, kurios teritorijoje faktiškai gyvena. Seniūnijų kontaktai skelbiami Vilniaus rajono savivaldybės internetinės svetainės vrsa.lt rubrikoje „Struktūra ir kontaktai“.

Asiociatyvi nuotrauka www.pexels.com

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos