Psichologinė ir emocinė parama karantino metu

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-03-23
  • Kategorija: Aktualijos

Psichologinė ir emocinė parama karantino metu

 

Karantinas ir pandemija dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės pakeitė mūsų visų įprastą kasdienybę – turime maksimaliai vengti socialinių kontaktų, saugiausia yra likti namuose ir būtinus reikalus tvarkyti nuotoliniu būdu, dirbti iš namų, jeigu yra tokia galimybė. Šiuo metu savo emocinę ir psichologinę sveikatą turime išlaikyti kaip įmanoma stabilesnę.

Jeigu dėl šiuo metu susiklosčiusios situacijos patiriate papildomą psichologinį nerimą, jeigu manote, kad Jums reikia su kažkuo pabendrauti ar prašyti pagalbos – neprivalote likti vieni su savo mintimis ir jausmais – dalinkitės jais su tais, kurie gali padėti.

Psichologinę pagalbą el. paštu ir telefonu lietuvių, rusų ir lenkų kalbomis teikia Vilniaus rajono pedagoginė psichologinė tarnyba:

rašykite el. paštu: ppt@vrsa.lt

arba skambinkite telefonu:

Roman +370 640 28702

Agnieška (8-11 val.) +370 678 24556

Olga (14-17 val.) +370 645 98853

Karantino sąlygomis emocinę pagalbą teikia ir „Jaunimo linija“ – pagalbos ir toliau galima kreiptis telefonu, internetiniais pokalbiais ar parašyti elektroninį laišką.

„Jaunimo linijai“ galite skambinti visą parą veikiančiu nemokamu telefonu 8 800 28888,

rašyti el. laišką, užpildant tam skirtą formą https://www.jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-laiskais/ ar bendrauti pokalbiais internetu darbo dienomis ir šeštadieniais nuo 18 iki 22 val. https://www.jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/

Padėti gali ir „Sidabrinė linija“. Tai yra nemokama draugystės ir emocinės pagalbos linija vienišiems ir bendravimo stokojantiems vyresnio amžiaus žmonėms, siūlanti galimybę turėti telefoninį draugą, su kuriuo galima reguliariai kalbėtis įvairiausiomis temomis, aptarti aktualijas ar tiesiog pasišnekučiuoti. „Sidabrinės linijos“ konsultantės išklausys, nuramins, suteiks pagalbą, patars ir užregistruos draugystės ir bendravimo telefonu paslaugai. Kreiptis gali visi, kas išgyvena vienatvės tuštumą, bet nori bendrauti ir turėti nuolatinį pašnekovą.

Jaučiant poreikį būti išklausytam, norint gauti informacijos ir konsultacijas dėl susidariusios situacijos šalyje ir pasaulyje, ar tiesiog ieškant bendraminčio nuolatiniams pokalbiams telefonu, galima skambinti nemokamu telefonu 8 800 800 20.

Koronaviruso bendrosios linijos telefono numeris 1808.

Asiociatyvi nuotrauka www.pexels.com

www.vrsa.lt informacija

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos