Vilniaus rajono socialinių paslaugų centre įvyko tarpinstitucinis susitikimas su Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovais

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2023-02-10
  • Kategorija: Svarbu!

Vasario 9 d. Vilniaus rajono socialinių paslaugų centre įvyko tarpinstitucinis susitikimas su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovais.

Renginyje dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Juliana Lipinska, Vilniaus rajono socialinių paslaugų centro direktorė Beata Bartkienė su kolegomis, Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Baranauskienė, vyresnioji patarėja Jurgita Žukovska su kolegomis, Vilniaus rajono Šeimos ir vaiko krizių centro bei Vilniaus rajono Šeimos ir vaiko gerovės centro darbuotojai.

Susitikimo metu Vilniaus rajono socialinių paslaugų centro specialistai diskutavo su Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovais apie tam tikras situacijas ir problemas, su kuriomis susiduriama kasdienybėje ir kaip kuo efektingiau jas spręsti, taikyti vieningą praktiką.

Bendros diskusijos metu aptartas konfidencialumo pokalbio su šeima metu išlaikymas, taip siekiant šeimoms ar asmenims užtikrinti kuo saugesnę ir stabilią aplinką psichologine ir fizine prasme.

Daug laiko skirta trumpalaikės globos temai. Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai paaiškino socialiniams darbuotojams, dirbantiems su laikina globa, aktualius klausimus, pvz.: kas turi teisę perregistruoti laikinojoje globoje esantį vaiką į kitą gydymo įstaigą; kas privalo lydėti vaiką atvykus greitajai pagalbai; kas turi būti informuojamas apie netinkamą globėjo pareigų vykdymą ir t.t. Taip pat diskutuota apie vaiko paėmimą iš įstatyminių atstovų bei apie laikinos globos nustatymą ir kaip teisingai argumentuoti šį sprendimą.

Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Dmitrij Charitonov papasakojo dalyviams apie jų įvardijamų situacijų teisinį aspektą bei kokiais būdais taisyklingai teisiškai suteikti efektyviausią pagalbą jos prašantiems asmenims/šeimoms. Dalyviai buvo supažindinti su teisinėmis spragomis, kurios sukelia trikdžių norint suteikti tinkamą pagalbą asmenims, teikiant socialines paslaugas šeimai bei kaip atlikti savo pareigas nepažeidžiant teisės aktų, šeimos teisę į privatumą, suteikiant maksimalią pagalbą šeimai.

Susitikimo metu susirinkę dalyviai aptarė vaiko teisių apsaugos situaciją, vaiko apsaugos ir saugumo užtikrinimą ir būdus, kurių dėka šią sritį galima būtų tobulinti. Kalbėta apie tarpinstitucinį bendradarbiavimą, pasitaikantį Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovų ir socialinių darbuotojų nuomonių išsiskyrimą bei kitas profesinėje srityje atsirandančias spragas, kaip jas ištaisyti, siekiant kuo greičiau ir efektyviau padėti pagalbos prašantiems asmenims. Susitikimo metu Vilniaus rajono įstaigų socialiniai darbuotojai turėjo galimybę pasidalinti savo patirtimi bendradarbiaujant su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kaip tą bendradarbiavimą galima būtų tobulinti, užtikrinant laikų perduodamą atnaujintą informaciją socialiniams darbuotojams, taip ateityje išvengiant nesklandumų.

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos