Draugystės pradžia gali prasidėti jau per artėjančias didžiąsias metų šventes

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2021-11-03
  • Kategorija: Svarbu!

Draugystės pradžia gali prasidėti jau per artėjančias didžiąsias metų šventes

Vilniaus rajono šeimos ir vaikų krizių centro Globos centras ir Vilniaus rajono šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centras kviečia savo rūpesčiu prisidėti prie globos institucijose augančių vaikų gerovės ir pakviesti juos į svečius atveriant savo namų duris per artėjančias gražiausias metų šventes – Kalėdas.

Pakviesti laikinai svečiuotis galima bet kurį arba konkretų vaiką, augantį socialinės globos įstaigoje ir ne jaunesnį nei 7 metai (priklausomai nuo konkrečios situacijos, galimos tam tikros išlygos).

Jeigu Jūs norite, kad Jūsų šeimoje svečiuotųsi socialinės globos įstaigos ar globos centro globotinis (rūpintinis), dėl vaiko išleidimo laikinai svečiuotis turite kreiptis į savo gyvenamosios vietos  Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyrių (A. Vivulskio g. 16, Vilnius, el. p. vilniaus.apskritis@vaikoteises.lt, tel. 861082538) ir pateikti šiuos dokumentus:

  1. rašytinį prašymą dėl vaiko išleidimo laikinai svečiuotis (prašymo forma);
  2. sveikatos apsaugos ministro nustatytos formos sveikatos pažymėjimo kopiją (forma Nr. 046/a);
  3. kartu gyvenančių asmenų, vyresnių nei 16 metų amžiaus, raštiškus sutikimus dėl vaiko laikinojo svečiavimosi (sutikimo forma).

Mokymai pagal Bendrąją globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymo ir konsultavimo (GIMK) programą neprivalomi, tačiau bus atliekamas tinkamumo priimti vaiką laikinai svečiuotis patikrinimas: ar nesate teistas, ar gebėsite tinkamai pasirūpinti vaiku ir t. t. Patikrinimas atliekamas ne ilgiau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo prašymo teritoriniam vaiko teisių apsaugos skyriui. Svarbu žinoti, kad lemiamas bus paties vaiko sutikimas svečiuotis pas Jus.

Jeigu Jus domina globos ar įvaikinimo temos, turite neatsakytų klausimų, Vilniaus rajono Globos centrai laukia Jūsų.

 

BĮ Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro aptarnaujamos teritorijos - Bezdonių sen., Buivydžių sen., Juodšilių sen., Kalvelių sen., Lavoriškių sen., Marijampolės sen., Mickūnų sen., Nemėžio sen., Pagirių sen., Rudaminos sen., Rukainių sen., Šatrininkų sen., Medininkų sen.

Kontaktiniai duomenys:

adresas: Vilniaus g.13, Kalvelių k., Kalvelių sen., Vilniaus r.
el. p. info@seimoskc.lt, tel. 860784685
https://www.seimoskc.lt/apie-globos-centra/

 

BĮ Vilniaus rajono šeimos ir vaiko gerovės centro aptarnaujamos teritorijos - Avižienių sen., Dūkštų sen., Maišiagalos sen., Nemenčinės sen., Paberžės sen., Riešės sen., Sudervės sen., Sužionių sen., Zujūnų sen., Nemenčinės m.

Kontaktiniai duomenys:

adresas: Vilniaus g.13, Kalvelių k., Kalvelių sen., Vilniaus r.
el. p. info@seimoskc.lt, tel. 860784685
https://www.seimoskc.lt/apie-globos-centra/


Veiklas galite sekti bei rašyti Facebook paskyroje: Vaikai yra vaikai. Vilniaus rajonas 

 

Globos centro informacija

Asociatyvi nuotrauka: www.pexels.com

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos