Viešose vietose dėvėti apsauginę kaukę – privaloma

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-04-10
  • Kategorija: Svarbu!

Nuo balandžio 10 dienos viešose vietose dėvėti apsauginę kaukę – privaloma

Vyriausybei nusprendus karantiną pratęsti dar dviem savaitėms, iki balandžio 27 dienos, sugriežtinta tvarka dėl apsauginių kaukių dėvėjimo. Nuo balandžio 10 d. visiems be išimties, einantiems į viešą erdvę, jas dėvėti tampa privaloma.

Viešose vietose, kur yra tikimybė turėti kontaktą su kitais žmonėmis, bus reikalaujama būti su kauke ar respiratoriumi, o jų neturintieji burną ir nosį galės prisidengti skarele, šaliku ar kita priemone. Svarbu, kad užsidėjus kaukę ant veido, ji priglustų tvirtai, neliktų plyšių ir apimtų nosies, burnos ir smakro sritis. Taip pat rekomenduojama dėvėti apsaugines pirštines.

Vaikams iki 2 metų dėti kaukių negalima, nes vaikų plaučiai mažesni už suaugusiųjų ir jie dažniau kvėpuoja, taip pat kūdikiai kvėpuoja tik per nosį, nemoka kvėpuoti per burną. Mažiems vaikams su kauke kvėpuoti daug sunkiau, todėl yra didesnė tikimybė uždusti. Verta pabrėžti, kad maži vaikai taip pat negali nusiimti kaukės ir padėti sau, todėl negalima jiems kauke ar bet kuo kitu uždengti nosies ir burnos.

Geriausias būdas apsaugoti vaiką – likti namuose. Tačiau jei nėra galimybės palikti vaiko namuose, laikykitės reikiamo bent 2 metrų atstumo, kuo mažiau viską lieskite rankomis, vaiką neškite kuo arčiau savęs. Jei vaikas vežimėlyje, apdenkite vežimą.

Primename, kad karantino metu žmonės turi maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Raginame gyventojus laikytis reikalavimų ir saugoti vieni kitus!

Asiociatyvi nuotrauka www.pexels.com

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos