Tarpinstituciniame susitikime – dėmesys vaiko gėrovės užtikrinimui

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2023-01-12
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 11 d. Vilniaus rajono savivaldybėje įvyko susitikimas su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovais, kurio metu aptarta profesinė pastarųjų metų patirtis.

Susitikime dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės merės pavaduotoja Teresa Demeško, Socialinių paslaugų šeimai ir vaikui skyriaus vedėja Kristina Malinovska, Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Juliana Lipinska, Vilniaus rajono socialinių paslaugų centro direktorė Beata Bartkienė,Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Ilma Skuodienė bei Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Baranauskienė.

Susitikimo metu Vilniaus rajono savivaldybės atstovės pasidalino profesine patirtimi ir iššūkiais socialinių paslaugų srityje. Aptartos patirtys, paslaugų poreikiai bei sunkumai, su kuriais specialistai susidūrė karantino, migrantų krizės bei Ukrainos karo metu.

Ypatingas dėmesys skirtas vaiko gerovės užtikrinimo aptarimui. Susirinkę specialistai diskutavo apie saugumo ir stabilumo užtikrinimą besiskiriančių šeimų vaikams bei teikiamas konsultacijas tokioms šeimoms.

Susitikimo metu atkreiptas dėmesys ir į logopedų ir psichologų trūkumą Lietuvos mokyklose, aptarti būdai, kurie padėtų kovoti su šia problema bei garantuoti specializuotos ir efektyvios pagalbos mokiniams užtikrinimą.

„Tikiu, kad šis susitikimas padės mums dar geriau suprasti vieniems kitus profesinėje srityje, pastebėti spragas ir sritis, kuriose turime tobulėti, tokiu būdu sugebant ateityje suteikti efektingą pagalbą žmonėms, kuriems jos reikia“, – galimybe susitikti ir pasikalbėti džiaugėsi vicemerė T. Demeško.

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos