Smurto ir patyčių prevencija Vilniaus rajono vaikų dienos centrų vaikams

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2022-05-04
  • Kategorija: Aktualijos

Smurto ir patyčių prevencija Vilniaus rajono vaikų dienos centrų vaikams

Šiais laikais vis daugiau vaikų, paauglių, suaugusiųjų, tėvų ir mokytojų kovoja su patyčiomis beveik kiekvieną dieną namuose, žaidimų aikštelėje, klasėse, darbe, internete, bendruomenėse ir už jos ribų. Sparčiai augant elektroniniam bendravimui, patyčios, kaip reiškinys, dar sparčiau paplito. Ne visi supranta, jog patyčios vyksta tiek atviromis formomis, kaip pravardžiavimas, smurtavimas, šaukimas, grasinimai, tačiau ir uždaromis – nemalonios žinutės ir įžeidžiantys komentarai socialinėje erdvėje, pasyvus išskyrimas iš grupės ar apkalbos.

Tarpininkaujant Vilniaus rajono savivaldybės Socialinių paslaugų šeimai ir vaikui skyriui, šių metų balandžio mėnesį, Vilniaus rajono penkiose dienos centruose: Vilniaus rajono šeimos ir vaiko gerovės centro vaikų  dienos centre „Arka“, Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro Vaikų dienos centre „Draugystės namai“, Veriškių vaikų dienos centre, Vaidotų vaikų dienos centre ir Vaikų dienos centre Svajonė vyko Vilniaus rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnų, Dingusių žmonių šeimų paramos centro, jaunųjų policijos rėmėjų grupiniai susitikimai – pamokos.

Susitikimo metu dienos centrų lankytojai supažindinti su įvairiomis smurto, patyčių ir prekybos žmonėmis apraiškomis, padariniais ir sprendimo būdais. Su mokiniais kalbėta apie elektroninės patyčias ir patyčias klasėje, esant naujokui. Taip pat kartu peržiūrėtas trumpametražinis prevencinis filmas „Viskas bus gerai“. Tuo pačiu žiūrovui primenant, kad šiandien prekyba žmonėmis yra gerokai arčiau mūsų, negu atrodo, o nukentėjusiais gali tapti tiek moterys, tiek vyrai, tiek vaikai.

Policijos pareigūnai pateikė rekomendacijas kaip elgtis pastebėjus patyčias ar tampant patyčių auka, kam pranešti ir kur kreiptis pagalbos. Papasakojo kokia baudžiamoji ir administracinė atsakomybė taikoma asmenims, pažeidusiems teisės aktus. Skatino mokinius netylėti, prašyti pagalbos bei užtarti skriaudžiamus vaikus.

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos