Savivaldybės atstovams pristatyta nacionalinės iniciatyvos „Auginu Lietuvą“ nuotolinė mokomoji platforma šeimoms

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-10-30
  • Kategorija: Aktualijos

Savivaldybės atstovams pristatyta nacionalinės iniciatyvos „Auginu Lietuvą“ nuotolinė mokomoji platforma šeimoms

Spalio 27 d. nuotolinės konferencijos metu Neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas“ atstovai pristatė kuriamą pirmąją Lietuvoje vieningą nuotolinę edukacinę platformą tėvams ir jais besirūpintiems specialistams „Auginu Lietuvą“ bei kartu su Vilniaus rajono savivaldybės atstovais aptarė bendradarbiavimo ir jungimosi prie platformos galimybes.

Nuotolinėje konferencijoje dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narė ir Sveikatos, šeimos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkės pavaduotoja Janina Šokaitienė, Socialinių paslaugų šeimai ir vaikui skyriaus vedėja Kristina Malinovska, Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Juliana Lipinska, Švietimo skyriaus vyr. specialistė Božena Tyčino, Vilniaus rajono socialinių paslaugų centro direktorė Beata Bartkienė kartu su atvejo vadybininkais ir specialistais, dirbančias su Vilniaus rajono šeimomis.

Edukacinė platforma „Auginu Lietuvą“ – inovatyvus praktinis įrankis šeimų gerovės užtikrinimui regionuose

Jau aštuntus metus visoje Lietuvoje su šeimomis ir ją globojančiais specialistais dirbanti asociacija „Neišnešiotukas“ kuriama internetine platforma siekia padėti gyventojams stiprinti savo tėvystės įgūdžius, tinkamai rūpintis visos šeimos emocine gerove ir psichine sveikata. Pasak „Neišnešiotukas“ vadovės Astos Speičytės-Radzevičienės, tokia internetinė platforma tai puiki pagalba nėščiosioms bei visoms naujagimių susilaukusioms ar jų netektį patyrusioms šeimoms.

Drauge su medicinos profesionalais platformoje kuriamos skiltys, kuriose pateikiamos gydytojų, psichologų ir kitų sveikatos specialistų rekomendacijos, atsakoma į dažniausiai gimdyves neraminančius klausimus. Kaip pristatymo metu teigė asociacijos „Neišnešiotukas“ atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Grigorjevienė, šios platformos tikslas yra lengvai prieinama ir visiems suprantamai pateikta medžiaga vienoje vietoje. Aukščiausios kvalifikacijos specialistų rekomendacijos, informacinė bei edukacinė medžiaga bus pateikiama video, online konsultacijų, straipsnių, atmintinių ir kitais formatais ir laisvai bus prieinama bet kuriuo paros metu.  

Priklausomai nuo finansavimo, planuojama taip pat plėsti mokymus tėvams, ugdymo įstaigų, savivaldybių, sveikatos priežiūros specialistams ir tokiu būdu bendromis jėgomis suteikti pagalbą visoms naujagimių laukiančioms šeimoms.

Anot asociacijos atstovės Jolantos Grigorjevienės, edukacinės platformos projektu taip pat siekiama sustiprinti medicinos darbuotojų ryšius su pacientais ir padėti ugdymo bei tarpinstitucinio bendradarbiavimo specialistams su reikiama pagalba greičiau ir kokybiškiau pasiekti šeimą.

Bendradarbiaujant su savivaldybėmis siekiama sukurti poreikius atitinkantį pagalbos paketą

Savivaldybės atstovams buvo pristatytos galimybės bendradarbiauti ir kartu su atitinkamais specialistais sukurti Vilniaus rajono šeimoms pagalbos paketą kuriamoje platformoje. Pasak pranešėjos, atsižvelgiant į rajono šeimų poreikius, būtų sukurta atitinkamai naudinga medžiaga, kuri prisidėtų prie gyventojų fizinės bei emocinės sveikatos gerinimo, o profesionalios komandos reportažai, susisteminta informacija būtų lengvai pasiekiama vienoje vietoje. Taip pat būtų galimybė rengti nuotolinius mokymus, seminarus šeimoms ir savivaldybės specialistams.

Po trukusių diskusijų, nutarta apsvarstyti Savivaldybės jungimosi prie platformos galimybes bei galimą paslaugų spektrą, kuris būtų naudingas Vilniaus rajono šeimoms.

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos