Gerumo virusas – ištieskime pagalbos ranką kitam

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-04-01
  • Kategorija: Aktualijos

Gerumo virusas – ištieskime pagalbos ranką kitam

Brangūs Vilniaus rajono gyventojai, kasdien stebime kas vyksta mūsų šalyje ir su rūpesčiu laukiame rytojaus. Tuo pat metu nesibaigiančių naujienų sraute matome, kaip viena po kitos Lietuvoje atgimsta vienybės ir savitarpio pagalbos idėjos. Kaip COVID-19 atnešti sunkumai vienija mus ir atskleidžia geriausias žmogaus savybes.

Norime pakviesti visus geros valios žmones prisijungti prie akcijos „Gerumo virusas“ ir šį visiems neįprastą laikotarpį paversti tarpusavio pagalbos ir paramos metu.

„Gerumo virusas“ – tai kvietimas ištiesti pagalbos ranką tiems, kam šiuo metu tai itin reikalinga, ypač senoliams, neįgaliesiems, lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms ar vienišiems tėvams, auginantiems mažus vaikus ir kt.

Vyresnio amžiaus ir rizikos grupėje esantiems žmonėms pandemijos laikotarpiu lankymasis parduotuvėse, turguose, vaistinėse ir kitose masinio susibūrimo vietose yra itin nepatartinas.

Pasiūlykite jiems, kad pagal sutartą sąrašą nupirksite maisto produktų ar vaistų ir saugiai paliksite prie durų. Padėkite sumokėti būtinus mokesčius. Paskambinkite jiems – gal reikalinga kita Jūsų pagalba. Bet kokiu atveju, esame tikri, kad nuoširdus kaimyno dėmesys praskaidrins jų kasdienybę ir įtvirtins tikėjimą, kad viską galime įveikti veikdami išvien.

Jeigu Jūs neturite kaimyno, kuriam norėtumėte padėti telefono numerio, galite užpildyti šią skrajutę ir įmesti į pašto dėžutę ar pakišti po jo durimis. Jeigu neturite galimybių atsispausdinti – užteks paprasčiausio raštelio!

Visus suteikusius pagalbą kaimynui kviečiame dalintis gerais darbais socialiniame tinkle Facebook – įkelkite nuotrauką pridedant grotažymę #gerumovirusas ir pažymėkite @VilniausRajonoSavivaldybe.

Tegul mūsų maži, bet prasmingi darbai pasklinda daug plačiau ir greičiau už COVID-19 ir tampa tikru priešnuodžiu.

Dėmesio! Visus pasiryžusius padėti vyresnio amžiaus, vienišiems ar neįgaliems žmonėms kviečiame laikytis visų būtinų saugumo ir higienos reikalavimų dėl COVID-19 ligos plitimo prevencijos. Su žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba bendraukite telefonu arba per nuotolį. Prekes palikite prie durų, kraštutiniu atveju perduokite jas lauke. Venkite atsiskaitymo grynaisiais pinigais. Dėvėkite apsauginę kaukę ir vienkartines pirštines.

 www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos