Per karantiną pasibaigus sprendimui dėl neįgalumo – jis pratęsiamas automatiškai

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-03-23
  • Kategorija: Aktualijos

Per karantiną pasibaigus sprendimui dėl neįgalumo – jis pratęsiamas automatiškai

Atsižvelgiant į susidariusią situaciją šalyje dėl koronaviruso plitimo grėsmės ir siekiant išsaugoti negalią turinčių asmenų teises pasinaudoti jiems priklausančiomis lengvatomis ir garantijomis, Lietuvoje paskelbto karantino metu – supaprastinta asmenų pakartotino negalios nustatymo tvarka.

Jeigu asmeniui nustatytas dalinis darbingumas, neįgalumas ar specialieji poreikiai, ir sprendimas dėl to baigiasi per karantiną, žmonėms nereikia vykti ir pateikti dokumentų Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybai dėl pratęsimo – jis tęsiamas automatiškai. Asmenims, kurių negalios nustatymo terminas baigsis karantino laikotarpiu, automatiškai, asmeniui nedalyvaujant, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba pratęs galiojusį negalios terminą iki karantino pabaigos ir dar 30 kalendorinių dienų jam pasibaigus bei apie tai informuos pensiją ir (ar) išmoką mokančias institucijas.

 

Siekiant vengti bet kokio fizinio kontakto, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba asmenims, kurių negalios terminas pratęstas automatiškai, naujų dokumentų, patvirtinančių negalios statuso galiojimą, neišduos. Susijusios pensijos ir išmokos bus mokamos įprastaiTaip pat ir toliau bus teikiamos teisės aktais nustatytos lengvatos neįgaliesiems, pateikus turimą neįgaliojo pažymėjimą, kuriame nurodytas negalios terminas baigiasi karantino galiojimo metu ir dar 30 kalendorinių dienų po jo.

Jeigu dėl negalios nustatymo į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą kreipiatės pirmą kartą, visus būtinus dokumentus – skenuotas ar fotografuotas dokumentų kopijas, atsiųsti reikėtų vienu iš žemiau nurodytų būdų:

  • Paštu (Švitrigailos g. 11E, 03228 Vilnius);
  • El. paštu: dokumentai@ndnt.lt;
  • E. pristatymo sistemos pagalba.

 

Jei vis dėlto neturite galimybės būtinų dokumentų atsiųsti paštu ar el. paštu, tik tokiu atveju į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą galiojančio karantino metu iš anksto registruokitės internetu čia.

Prašymų formos

Asiociatyvi nuotrauka www.pexels.com

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos