Karantino metu taikomi apribojimai parkuose, žaidimo aikštelėse ir kitose viešose erdvėse

  • Paskelbė : Info
  • Paskelbta: 2020-03-20
  • Kategorija: Aktualijos

Karantino metu taikomi apribojimai parkuose, žaidimo aikštelėse ir kitose viešose erdvėse

Siekiant suvaldyti grėsmes dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo, nuo vakar, kovo 19 d., patvirtinta nauja, drausmingesnė elgesio parkuose, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose viešose erdvėse tvarka.

Paskelbus karantiną, tačiau nesumažėjus apsilankymų ir susibūrimų viešose erdvėse, taip keliant grėsmę ne tik savo, bet ir savo artimųjų sveikatai bei gerbūviui, nuo ketvirtadienio žmonės turi vaikščioti, būriuotis mažomis – ne didesnėmis nei penkių žmonių – grupelėmis, o vaikų žaidimų aikštelėse – žaisti tik vienos šeimos vaikai. Parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse besilankantieji yra įpareigoti laikytis saugaus kontakto (didesnis nei 2 metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 min. kontaktas)vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

 

Raginame sąžiningai laikytis karantino režimo reikalavimų, būti atsargiems, nesilankyti viešose vietose, saugoti savo, savo atžalų ir ypač vyresnio amžiaus tėvų ir kaimynų sveikatą.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. kovo 19 d. sprendimas  Nr. V-453 „Dėl elgesio parkuose ir kitose viešose erdvėse“

www.vrsa.lt informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos